Duikvereniging Ostrea

DV Ostrea is een duikvereniging voor Den Helder en omgeving met ongeveer 45 leden. Ostrea logo voor vlag (2)De vereniging is op 25 maart 1994 opgericht. De verenigingsnaam Ostrea komt van het Grieks wat oester betekent. De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB). In het logo van de vereniging is de oesterschelp met parel opgenomen.

DV Ostrea organiseert evenementen en verzorgt duikopleidingen en specialisaties. We zijn een actieve vereniging waar, naast de trainingen, opleidingen en buitenwaterduiken, ook gezelligheid en ontspanning hoog in het vaandel staat.

Senior leden betalen 12 euro contributie en junior leden betalen 10 euro contributie per maand. Bij het lidmaatschap is het volgende inbegrepen:

  1. lidmaatschap NOB.
  2. toezending magazine onderwatersport (10x per jaar).
  3. gebruik compressor (200 bar en 300 bar).
  4. zwembadtrainingen (2 x per week).
  5. deelname aan evenementen (voor sommige evenementen geldt een eigen bijdrage).
  6. deelname aan opleidingen (kosten voor de opleiding zijn niet inbegrepen in de contributie).
  7. gebruik van persluchtfles, ademautomaat en trimvest tijdens 1 ster opleiding.
  8. huurmogelijkheid persluchtfles, ademautomaat en/of trimvest buiten de 1 ster opleiding. (zie verhuurregeling materiaal)

De duikopleidingen worden gegeven door ervaren en bevoegde instructeurs. De minimale leeftijd om met de 1ster (open water) duikopleiding te  beginnen is 14 jaar.

Voor meer informatie, een introductieduik of gewoon een keer komen kijken, kan contact worden opgenomen met onze secretaris door middel van een e-mail bericht.